Vuoden 2021 aikana otettiin käyttöön digitaalinen FINENTRY-palvelu, jonka tavoitteena on opastaa Suomeen matkustavia koronavirusepidemian aikana sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. Palvelu on suunniteltu yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Teknisestä toteutuksesta vastaa HUS Tietohallinto.

FINENTRY-palvelun käyttö aloitettiin 7.1.2021 Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Uudeltamaalta ja Kaakkois-Suomesta palvelun käyttöä laajennettiin myös muihin sairaanhoitopiireihin. Palvelu otettiin käyttöön vuoden 2021 aikana yhteensä 19 sairaanhoitopiirissä, eli lähes kaikkialla Suomessa. Koordinoimme palvelun alueellisia käyttöönottoprojekteja ja vastasimme toiminnallisesta ja teknisestä tuesta. Teimme lisäksi monipuolista viestintäyhteistyötä muun muassa ministeriöiden, liikennöitsijöiden sekä matkailualan toimijoiden kanssa. 

Maahantulijoille ja ammattilaisille räätälöidyt palvelut

FINENTRY-palvelukokonaisuutta on kehitetty Suomen viranomaisten maahantulo-ohjeiden sekä käyttäjätarpeiden pohjalta. Palautetta olemme keränneet palveluun liittyviltä ammattilaisilta, maahantulijoilta sekä ohjausryhmältä ja rahoittajilta.

Laajensimme maahantulijoille suunnatun FINENTRY.fi-infosivuston käytettävyyttä lisäämällä kieliversioiden määrän 13 kieleen. Infosivustolla vieraili vuoden 2021 aikana yhteensä lähes 1,4 miljoonaa kävijää. Infosivustolta maahantulijat ohjataan FINENTRY-palveluun, jossa käyttäjä saa yksilölliset toimintaohjeet ja tarvittaessa ohjauksen koronavirustestiin. Palvelulla oli vuoden 2021 aikana yli 800 000 käyttäjää, joista yli 600 000 varasi ajan koronavirustestiin.

Kesäkuussa 2021 lisäsimme palveluun käyttäjätilin, joka helpottaa maahantulijaa omien ajanvaraus- ja testitietojen löytämisessä sekä nopeuttaa toimintaa rajanylityspisteillä.

Kehitimme lisäksi ammattilaisille suunnattuja FINENTRY-palveluita. FINENTRY PRO -sivustolta löytyy matkailualan ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä muille sidosryhmille suunnattuja koulutuksia, ohjeita ja helposti hyödynnettäviä materiaaleja. FINENTRY EXPERT -palvelu kehitettiin rajoilla ja neuvontapalveluissa toimiville ammattilaisille ja FINENTRY seurantakäyttöliittymä tartunnanjäljityksen ammattilaisille. Palvelun kehittäminen jatkuu koronaepidemian ja Suomen viranomaisten ohjeiden mukaisesti.